A Szabolcs-Szatmár-Bereg – Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott támogatási kérelmek második körét is elbírálta az irányító hatóság, így összesen 5,8 milliárd forint értékben újabb 41 megyei projekt kapott zöld utat.

Komplex energetikai fejlesztések kategóriában három megyebeli város is sikererrel pályázott. Vásárosnamény 413 601 020 Ft, Tiszalök 166 188 700 Ft, míg Tiszavasvári 214 128 350 Ft forrást nyert. Információink szerint Tiszavasváriban napelemes rendszer kerül kiépítésre az Általános iskola épületén, a Fülemüle óvodánál, a Hankó László Zeneiskolánál, a Városi Kincstárnál és a Térségi Szolgáltató Háznál. Utóbbi kivételével minden épületnél talajszondás hőszivattyúk is telepítésre kerülnek.

Ide tartozó hír, hogy együttműködési megállapodást kötött a napokban a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és az OTP Bank Nyrt., amelynek célja az önkormányzatok és a vállalkozások támogatása, a fejlesztések erősítése. A pénzintézet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elérhető források mellé kínál kiegészítő finanszírozási lehetőségeket, amelyekkel a vállalkozások és a helyhatóságok fedezhetik a beruházásokhoz kapcsolódó önrészt, vagy az estlegesen, időközben megnövekedő költségeket.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk