Sotkó Gyula: Már csak a szálloda hiányzik

2017-08-21 13:22

  Nem a semmiből felbukkanó külföldi befektetők vagy hazai nagytőkések, hanem két lelkes helyi vállalkozó (Sotkó Gyula és Volosinóczki Béla) érdeme, hogy az elmúlt évek alatt megfiatalodott, újjászületett, a közelmúltban pedig hullámmedencével is bővült a Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban. Sotkó Gyula ügyvezető az átadó ünnepségen büszkén mesélt arról, hogy a strand országos jó hírnek örvend, gyógyvizének minősége – sótartalmát tekintve – a bükfürdőivel vetekszik, az újabb és újabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig a látogatottsága egyre növekszik.

Az üzemeltető ugyanakkor azt se rejtette véka alá, hogy milyen hullámvölgyekkel és problémákkal, feladatokkal kellett megküzdeniük a 2013-as kapunyitás óta.

A forgalom nem hullámzik, sőt!
Az első szezon előtt csak a legszükségesebb felújításokra, karbantartásokra futotta. A pancsoló után megszületett a tanmedence, az élménymedence, melynek köszönhetően a gyógyvizes férőhelyek száma megduplázódott. A népszerű csúszdához csobbanót építettünk, melytől csak pár lépésre van a gyógykavicsos „sétálómedence”.

A strandfürdő vendégei nagy örömmel vették birtokba a hullámmedencét az átadó ünnepség után

(c) Fotó: KM


Az 1175 méter mélyről feltörő 65 C-fokos gyógyvíz tapasztalataink szerint kiváló hatással van a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekre, így főleg az idősebbek látogatják, mi az ­újonnan átadott medencénkben főleg az élményekre éhes fiatalok igyekeznek meglovagolni a hullámokat. Óriási lépést tettünk előre a fürdővárossá válás útján, ám a szálláshelyek hiánya továbbra is égető gond, hiszen alig találni kiadó-eladó lakást a virágkorát élő üdülőövezetben. A közeljövőben bővíteni szeretnénk a meglévő kempingünket (sátor, lakókocsi, kőépület), ám az igazi, várva várt megoldást egy négyévszakos, közel 200 vendéget befogadni képes szálloda megépítése jelentené, melynek rajzai már a tervezőasztalon hevernek, ám pályázati lehetőségek, források híján a beruházás sajnos még várat magára – mondta Sotkó Gyula.

Nagyné Juhász Zsuzsa fürdővezetőtől megtudtuk: a kezdeti 19 ezres látogatószám mára mintegy százezerre nőtt a nyári szezonban, a főként fiatalok körében népszerű éjszakai fürdőzésekre pedig alkalmanként immár több százan váltanak jegyet. – Pénztárcabarát árakkal és gazdag szolgáltatási palettával dolgozunk. A fürdőzők biztonságára úszómesterek, medenceőrök vigyáznak, s az elsősegélynyújtó személyzetünk is tettre kész. Akciófilmbe illő „Baywatch-jelenetekkel” szerencsére nem kell szembesülnünk, mindössze kisebb sérülések, rosszullétek esetén fordulnak hozzánk – mesélte Zsuzsa.

Forrás:KM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »