Sotkó Gyula: Már csak a szálloda hiányzik

2017-08-21 13:22

  Nem a semmiből felbukkanó külföldi befektetők vagy hazai nagytőkések, hanem két lelkes helyi vállalkozó (Sotkó Gyula és Volosinóczki Béla) érdeme, hogy az elmúlt évek alatt megfiatalodott, újjászületett, a közelmúltban pedig hullámmedencével is bővült a Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban. Sotkó Gyula ügyvezető az átadó ünnepségen büszkén mesélt arról, hogy a strand országos jó hírnek örvend, gyógyvizének minősége – sótartalmát tekintve – a bükfürdőivel vetekszik, az újabb és újabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig a látogatottsága egyre növekszik.

Az üzemeltető ugyanakkor azt se rejtette véka alá, hogy milyen hullámvölgyekkel és problémákkal, feladatokkal kellett megküzdeniük a 2013-as kapunyitás óta.

A forgalom nem hullámzik, sőt!
Az első szezon előtt csak a legszükségesebb felújításokra, karbantartásokra futotta. A pancsoló után megszületett a tanmedence, az élménymedence, melynek köszönhetően a gyógyvizes férőhelyek száma megduplázódott. A népszerű csúszdához csobbanót építettünk, melytől csak pár lépésre van a gyógykavicsos „sétálómedence”.

A strandfürdő vendégei nagy örömmel vették birtokba a hullámmedencét az átadó ünnepség után

(c) Fotó: KM


Az 1175 méter mélyről feltörő 65 C-fokos gyógyvíz tapasztalataink szerint kiváló hatással van a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekre, így főleg az idősebbek látogatják, mi az ­újonnan átadott medencénkben főleg az élményekre éhes fiatalok igyekeznek meglovagolni a hullámokat. Óriási lépést tettünk előre a fürdővárossá válás útján, ám a szálláshelyek hiánya továbbra is égető gond, hiszen alig találni kiadó-eladó lakást a virágkorát élő üdülőövezetben. A közeljövőben bővíteni szeretnénk a meglévő kempingünket (sátor, lakókocsi, kőépület), ám az igazi, várva várt megoldást egy négyévszakos, közel 200 vendéget befogadni képes szálloda megépítése jelentené, melynek rajzai már a tervezőasztalon hevernek, ám pályázati lehetőségek, források híján a beruházás sajnos még várat magára – mondta Sotkó Gyula.

Nagyné Juhász Zsuzsa fürdővezetőtől megtudtuk: a kezdeti 19 ezres látogatószám mára mintegy százezerre nőtt a nyári szezonban, a főként fiatalok körében népszerű éjszakai fürdőzésekre pedig alkalmanként immár több százan váltanak jegyet. – Pénztárcabarát árakkal és gazdag szolgáltatási palettával dolgozunk. A fürdőzők biztonságára úszómesterek, medenceőrök vigyáznak, s az elsősegélynyújtó személyzetünk is tettre kész. Akciófilmbe illő „Baywatch-jelenetekkel” szerencsére nem kell szembesülnünk, mindössze kisebb sérülések, rosszullétek esetén fordulnak hozzánk – mesélte Zsuzsa.

Forrás:KM


A rovat további cikkei
  • TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Takarékok - egységben az erő

Elolvasom »