Nem a semmiből felbukkanó külföldi befektetők vagy hazai nagytőkések, hanem két lelkes helyi vállalkozó (Sotkó Gyula és Volosinóczki Béla) érdeme, hogy az elmúlt évek alatt megfiatalodott, újjászületett, a közelmúltban pedig hullámmedencével is bővült a Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban. Sotkó Gyula ügyvezető az átadó ünnepségen büszkén mesélt arról, hogy a strand országos jó hírnek örvend, gyógyvizének minősége – sótartalmát tekintve – a bükfürdőivel vetekszik, az újabb és újabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig a látogatottsága egyre növekszik.

Az üzemeltető ugyanakkor azt se rejtette véka alá, hogy milyen hullámvölgyekkel és problémákkal, feladatokkal kellett megküzdeniük a 2013-as kapunyitás óta.

A forgalom nem hullámzik, sőt!
Az első szezon előtt csak a legszükségesebb felújításokra, karbantartásokra futotta. A pancsoló után megszületett a tanmedence, az élménymedence, melynek köszönhetően a gyógyvizes férőhelyek száma megduplázódott. A népszerű csúszdához csobbanót építettünk, melytől csak pár lépésre van a gyógykavicsos „sétálómedence”.

A strandfürdő vendégei nagy örömmel vették birtokba a hullámmedencét az átadó ünnepség után

(c) Fotó: KM


Az 1175 méter mélyről feltörő 65 C-fokos gyógyvíz tapasztalataink szerint kiváló hatással van a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekre, így főleg az idősebbek látogatják, mi az ­újonnan átadott medencénkben főleg az élményekre éhes fiatalok igyekeznek meglovagolni a hullámokat. Óriási lépést tettünk előre a fürdővárossá válás útján, ám a szálláshelyek hiánya továbbra is égető gond, hiszen alig találni kiadó-eladó lakást a virágkorát élő üdülőövezetben. A közeljövőben bővíteni szeretnénk a meglévő kempingünket (sátor, lakókocsi, kőépület), ám az igazi, várva várt megoldást egy négyévszakos, közel 200 vendéget befogadni képes szálloda megépítése jelentené, melynek rajzai már a tervezőasztalon hevernek, ám pályázati lehetőségek, források híján a beruházás sajnos még várat magára – mondta Sotkó Gyula.

Nagyné Juhász Zsuzsa fürdővezetőtől megtudtuk: a kezdeti 19 ezres látogatószám mára mintegy százezerre nőtt a nyári szezonban, a főként fiatalok körében népszerű éjszakai fürdőzésekre pedig alkalmanként immár több százan váltanak jegyet. – Pénztárcabarát árakkal és gazdag szolgáltatási palettával dolgozunk. A fürdőzők biztonságára úszómesterek, medenceőrök vigyáznak, s az elsősegélynyújtó személyzetünk is tettre kész. Akciófilmbe illő „Baywatch-jelenetekkel” szerencsére nem kell szembesülnünk, mindössze kisebb sérülések, rosszullétek esetén fordulnak hozzánk – mesélte Zsuzsa.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk