Két temetőt is fenn-, illetve karbantart Tiszaeszlár önkormányzata, tennivaló pedig bőven akad a község belterületén, valamint a bashalmi településrész sírkertjeiben is. Az idén nyáron a belterületen lévő ravatalozó előtti közlekedőket térkövezik le a kánikulai hőséget is derekasan viselő közfoglalkoztatottak.

Ezzel párhuzamosan a temető teljes területén felújítjuk a vízhálózatot. Annál is inkább szükséges ez, hiszen a korábbi, elöregedett rendszer több helyen kilyukadt, elkorrodált már a föld alatt – mondta el a megyei napilap érdeklődésére Nagy Tibor polgármester.

(C) Fotó: Index
A földmunkák után a gépkocsival járható utak aszfaltszőnyeget kapnak, valamint a közeljövőben urnafalat is építünk, így, akik urnás temetkezést kérnek, immár méltó körülmények között kísérhetik utolsó útjára, s helyezhetik végső nyugalomra szeretett halottukat.

A munkálatokat – a gépi aszfaltozás kivételével – minden esetben az önkormányzat dolgozói végzik. A község lakóinak ezek a beruházások egyetlen fillérjükbe sem kerülnek, néhány héten belül befejeződnek a munkálatok. Az önkormányzati utak kátyúzására is odafigyelünk (Bashalom, Máv-Újtelep), a Thököly út – Arany János út sarkán szolgáltatóházat építünk. Mindezt szintén önerőből, hiszen – miután nem kisvasút- vagy műfüves stadion-beruházásról van szó – pályázati forrás ilyen célokra nem áll rendelkezésre – tette hozzá Tiszaeszlár első embere.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk