A hatósági vizsgálat ugyan még tart, de múlt hét hétfő óta újra üzemel és szállít a tiszavasvári húsfeldolgozó üzem, ahol súlyos hiányosságokat találtak a NÉBIH ellenőrei. Mivel pár nap alatt rendbe tették a kifogásolt dolgokat, jogilag nem volt akadálya, hogy újra működjenek - írja a hvg.hu. Közben szerkesztőségünk kiderítette, hogy az augusztus végi hatósági ellenőrzés, és az ott tapasztalt eredmények közzététele a médiában néhány nap csúszással történt. Szerkesztőségünk talált egy 2011-ben készült ksifilmet is, amely vélhetően marketing célokból készült, és az üzem működését mutatja be szerintünk professzionális módon.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését.


Forrás: youtube.com


A hatóság több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt hús megsemmisítésére kerül sor. A hvg.hu most arról ír, hogy Helik Ferenc, a hivatal kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője csütörtökön reggel több médiumban is elmondta: az ismeretlen eredetű termékeket és a selejtként feltüntetett húst már megsemmisítették, a vizsgálat még folyamatban van, várhatóan több millió forintos bírságra számíthat a vágóhíd üzemeltetője, és a bérvágásra megbízást adó cég is. Helik Ferenc elmondta azt is: a csirkehúst szállító szalag sebességéhez képest nagyon kevés alkalmazott dolgozott egyszerre. Magyarul túl gyorsan érkeztek a csirkék, amiket rakodni/csomagolni/felakasztani kellett volna, így egy idő után leömlött a földre – ezért álltak gyakorlatilag térdig csirkében a munkások.

Forrás:HVG/Keletpress

A címlapról ajánljuk