Minden vadász álma, hogy elejthessen egy olyan nagy szarvasbikát, amelyre aztán egész életében büszkeséggel gondolhat. A Tiszavasváriban élő Dancs Gergő a közelmúltban Baranya megyében hozott terítékre egy szép gímszarvasbikát, s bár Kanadában ejtett már el fekete medvét, Kamcsatkán jávorszarvast, Afrikában kafferbivalyt, úgy véli, hogy a szülőhazájában lőtt vad az élete bikája írja a Kelet-Magyarország.

Hajtóként barátkozott meg a vadászattal 14 éves korában, egy ismerőse hívta el a helyi Szikra Vadásztársaság társas vadászataira. Négy éven keresztül ment hajtani, hiszen szerette a természetet, mindig is érdekelte az állatok világa, s mindezek mellett jó volt ezeken a vadászatokon a közösségi hangulat is. Amikor betöltötte a 18. életévét, letette a vadászvizsgát.

Kezdetben apróvadakat ejtettem el, például fácánt, nyulat, majd aztán róka és vaddisznó is zsákmányul esett. Később kisebb szarvasokat is terítékre hozhattam Heves és Borsod megyében, majd most szeptemberben a szüleimtől ajándékba kaptam egy szarvasbika elejtését. Édesapám a munkája révén kapcsolatban áll Baranya megyei vadászokkal, így kerültem a szigetvári vadásztársasághoz, melynek a területén szeptember 13-án elejtettem a bikát – elevenítette fel az előzményeket a lapkérésére Dancs Gergő.

Forrás:Kelet-Magyarország

A címlapról ajánljuk