Nem is gondolnánk, de az idősebb korosztály is fogékony a tanulásra. A tanulásról mindenkinek más a véleménye. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a tanulás véget ér akkor, amikor véget ér a középiskola, vagy a főiskola/egyetem. Másoknak az a véleménye, hogy az igazi tanulás akkor veszi kezdetét, amikor kilépünk a munkaerőpiacra. Ahhoz, hogy boldogulni tudjunk a mai világban, folyamatos tanulásra van szükség. Ezt nem csak a fiatal, és a felnőtt korosztály ismerte fel, hanem az idős korosztály is.

A legtöbbjük mindent megtesz annak érdekében, hogy lépést tartson az aktualitásokkal. Mint tudjuk, az idősek nyugdíjat kapnak, amiből minden hónapban meg kell tudni élniük.

Amennyiben egészségük engedi, akkor nyugdíjas éveikben is dolgoznak, és bármit elkövetnek azért, hogy foglalkoztassák őket. Természetesen nincs nehéz dolguk, hiszen vannak olyan vállalatok, amelyek kifejezetten nyugdíjas munkaerőt keresnek bizonyos feladatok elvégzésére. Ezzel a munkáltató is jól jár, mert ha nyugdíjas munkavállalót, vagy megváltozott munkaképességű alkalmazottat foglalkoztat, akkor utánuk pótlékot kap. Manapság a legtöbb munkakör informatikai tudást vár el a munkavállalóktól. Ne gondoljuk azt, hogy az idősek nem hajlandóak beülni egy továbbképzésre. Sokan közülük nyitottak az újdonságokra, és szinte minden követ megmozgatnak, hogy nyugdíjas éveikben is tudjanak dolgozni. Mindezek után felmerülhet a kérdés bennünk, hogy jó, ha az idősek nyugdíjas korukban is pozíciókat töltenek be a munkaerőpiacon?

A válasz igencsak összetett. Magyarországon egyes szakmák munkaerőhiánnyal küszködnek. A fiatalabbak, és a felnőttek nem vállalnak el minden olyan állást, amivel csak összetalálkoznak. A vállalatok pedig úgy vannak vele, hogy mindegy már, csak valaki töltse be az adott állást, még ha keveset is fizet a munkavégzésért. Ilyenkor lépnek színre az idősebbek, és betöltik a meghirdetett állást. Ebből a szempontból azt mondhatjuk, hogy jó, ha a nyugdíjasok is dolgoznak. Az éremnek azonban mindig két oldala van. Vannak olyan munkakörök is, amelyek egyáltalán nem szenvednek a munkaerőhiánytól. Ha a nyugdíjasokat szívesebben foglalkoztatja a munkáltató, akkor a fiataloktól, és a felnőttektől elveszi az elhelyezkedés lehetőségét. A munkakeresés nem megy gyorsan, különösen napjainkban, mert a vállalatoknak is felelős döntést kell hozniuk, hogy kit alkalmaznak hosszútávra. A legtöbb álláshirdetést természetesen nem az újságok oldalain találjuk meg, hanem a KecskemetÁllás állásportálon. A honlap a nap bármelyik szakában elérhető. Az oldalon könnyedén kiismerhetjük magunkat, mert a szakmák külön csoportokba vannak besorolva. A kategóriák segíthetnek minket abban, hogy könnyebben megtaláljuk a megfelelő álláslehetőséget.

A gyorskereső pedig arra szolgál, hogy azonnal meg tudjunk pályázni egy munkaajánlatot. Amennyiben a gyorskeresőt használjuk, akkor lehetőleg pontosan írjuk be a keresett szakmát, majd ezután nyomjuk le az enter gombot. A mérnöki munkák, és az informatikai pozíciók a közeljövőben jövedelmező állásoknak számítanak majd. Amennyiben mérnöki vagy informatikai végzettségünk van, akkor nem kell aggódnunk jövőnket illetően. A legtöbb cég akár mechanikai műszerészt is kereshet teljes állásba. A munkakör betöltéséhez szakirányú műszerész végzettséget kell felmutatnunk. Ezenkívül még előnyt jelenthet számunkra az, ha jó kommunikációs készséggel vagyunk megáldva, és ha jó csapatjátékosok is vagyunk. Számos egyéb álláshirdetést át tudunk nézni a weboldalon.

(x) hirdetés

A címlapról ajánljuk