„A családomban nem volt még tűzoltó… én szeretnénk hagyományt teremteni belőle. A jövőmet mindenképpen ebben a csapatban képzelem el” – mondta el Mizsik Nándor, a Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság korábbi önkéntes tagja. Ő az egyik a huszonnégy jelentkezőből, aki sikeresen vizsgázott tűzoltóként.

Bizonyítvánnyal a kézben kezdték az évet az önkormányzati-  és létesítményi tűzoltótanfolyamon sikeres vizsgát tett tűzoltók. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Hajdú- Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tűzoltói képzésen 418 órában tanulták a jelentkezők a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltó tűzoltási, mentési és szolgálati feladatait, valamint az alkalmazott technikai eszközök műszaki sajátosságait. A képzési program moduljában a résztvevők a veszélyes anyagok alapjaival és kisgépkezelői ismeretekkel is gazdagították tudásukat.

Január 18-án délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató adta át a résztvevőknek a sikeres vizsgájukról szóló bizonyítványukat. Sikeres vizsgát tett a Tiszavasvári önkormányzati Tűzoltóságtól Lizák Zsolt, Mizsik Nándor, Németh Gergő és Tóth Viktor.

Forrás: Katasztrófavédelem

A címlapról ajánljuk