A munkakeresés senkinek nem okoz örömet, különösen akkor, ha ok nélkül mondanak fel egy embernek. Azonban a munkáltatóknak minden joguk megvan arra, hogy indoklás nélkül mondjanak fel beosztottjaiknak. Azonban furcsán hangozhat a felmondás, ha a munkáltató meg volt elégedve az alkalmazott munkájával.

Bármelyik cég kerülhet csőd közeli állapotba. Ilyenkor kétféle alternatívát alkalmazhat egy vállalat. Az egyik az, hogy csökkenti a munkavállalók fizetését, a másik pedig hogy létszámleépítést kell kezdeményezni.

Egyik sem jobb a másiknál, de ahhoz hogy egy cég talpon maradjon, muszáj ezeket az intézkedéseket meglépni. Soha nem szabad visszatekinteni, ha kirúgtak bennünket. Ilyenkor egy cél lebegjen a szemünk előtt, mégpedig az hogy minél hamarabb új munkát találjunk. Amennyiben van már munkatapasztalatunk, akkor nagybaj nem érhet bennünket. Minél többször nézegetjük az álláshirdetéseket, annál nagyobb az esélye, hogy megtaláljuk a számunkra ideális lehetőséget. Újságokból, és különböző szórólapokból is tudunk tájékozódni munkalehetőségekről. Az interneten azonban jóval több hirdetés megtalálható. Az OroszlanyAllas portálon nemcsak helyi, hanem akár fővárosi munkaajánlatok is megtalálhatóak. Legyünk szemfülesek, mert a legjobb lehetőségekre gyorsan lecsapnak a többiek. Az oldalon megtudhatjuk azt is, hogy melyek azok a munkakörök, amelyekre a legtöbben jelentkeztek. A közösségi oldalaknak jelentős szerepe van életünkben. Amennyiben munkát keresünk, akkor kedveljük az oldal facebook és twitter oldalát is, így a hírfolyamban rögtön megjelenhetnek különböző ajánlatok. Jó, ha tudjuk, hogy ha felvesznek minket egy pozícióba, korántsem jelenti azt, hogy miénk az állás. A vállalatok először csak próbaidőre vesznek fel bennünket, hogy megtudják, mikre vagyunk képesek. A 3 hónapos idő alatt nemcsak a ránk szabott munkafolyamatokba kell beletanulnunk, hanem be is kell tudni illeszkedni munkahelyünkre. Természetesen az első időszakban rengeteg kérdésünk lehet, még akkor is, ha rendelkezünk tapasztalattal. Soha ne szégyelljük azt, ha nem tudunk valamit, inkább kérdezzük meg kollégáinkat, hogy mit is kell pontosan csinálnunk. Sokkal rosszabb, ha kérdezés nélkül fogunk valamihez, és a végén elrontjuk. Fontos hogy beilleszkedjünk az új munkahelyi közegbe. Amennyiben nyitottak vagyunk, és érdeklődünk kollégáink iránt, akkor könnyedén fog menni. Nehezebb a dolgunk, ha zárkózottak vagyunk, mert ezzel azt sugallhatjuk, hogy nem érdeklődünk az új munkahelyünk, és kollégáink iránt. A fárasztó munka után mindig jó, ha az ember ki tud kapcsolódni. Ilyenkor jól eshet egy sör, vagy egy kávé a városban. Ha meginvitálnak bennünket egy munka utáni lazításra, akkor fogadjuk el a meghívást, mert ez remek lehetőség lehet arra, hogy közelebbről is megismerjük munkatársainkat. Ha a 3 hónapos próbaidő alatt sikerült beletanulnunk a munkába, és kollégáink sem panaszkodnak ránk, akkor az adott vállalat teljes állásba határozatlan időre felvehet bennünket. Most nézzük meg, melyek azok a területek, amelyeket érdemes lehet betölteni. A mérnöki munkák és az informatika szektora igencsak keresetté vált a munkaerőpiacon. Legfőképpen azért, mert hiányszakmának minősülnek. Akár gépészmérnök pozícióban is el lehet helyezkedni. A cégek diplomával rendelkező állást keresőt keresnek. Egy álláshirdetésben követelményként szerepelhet minimum 3 éves tapasztalat, és tárgyalóképes angol nyelvtudás, valamint számítógépes ismeret is. Egyéb lehetőségek elérhetőek a portálon.

(X)

A címlapról ajánljuk