Kedvezményekkel csábítja a város az itt élő fiatalokat, hogy Nánáson találják meg jövőjüket.  A város elfogadott lakáskoncepciójában szerepel, hogy kérelem alapján júliustól ismét lehet igényelni az első lakáshoz jutók vissza nem térítendő, 500 ezer forint összegű támogatását.

Hajdúnánás mindig is kereste a helyi fiatal családok lakhatása, letelepedése támogatásának lehetőségét – mondta a település polgármestere. Szólláth Tibor kiemelte: néhány napon belül 16 fiatal pár költözhet be a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalú Fecskeházba. Terveik szerint ősszel újabb 16 ifjú pár juthat hasonló módon lakáshoz. A fecskeház program kialakításánál az elsődleges cél, hogy az önálló életet most kezdőkön segítsenek.

- Ők ezekben a társasházakban bérelhetnek lakást, majd egy előtakarékossági szerződést vállalva továbbléphetnek egy saját, vagy nagyobb otthonba.. Mindemellett fiataljaink számára ettől az évtől kezdve újra lehetőség nyílik, hogy igénybe vegyék az első lakáshoz jutók támogatását, amely félmillió forint segítséget jelent építkezőknek, lakás vásárlóknak – tette hozzá polgármester.
Közművesített telkek


A Nyúl utcán és környékén lévő 29 darab önkormányzati tulajdonú telken a hajdúsági hagyományokra jellemző lakóépületek épülnek, ezek adják a városrész arculatát.

Annak érdekében, hogy a fiatal családok, építkezni vágyók lakáshoz jutását segítsék, illetve támogassák a fiatalság helyben maradását, a telkeket egységesen 1 millió forint+áfa áron értékesíti az önkormányzat. A telkek közül már 13 közművesített, 16-nak pedig a következő időszakban tervezi az alapvető infrastruktúra kiépítését a város. További előnyt jelent a telekvásárlóknak, hogy az összeg már tartalmazza az önkormányzat által biztosított bejelentési tervdokumentáció díját is.

Szólláth Tibor kiemelte, hogy a nehezebb pénzügyi helyzetben lévőknek lehetőségük van használt, elsősorban kedvező vételárú önkormányzati tulajdonú ingatlanok vásárlására is olvasható a Hajdúnánás.hu oldalon.

Forrás: Hajdúnánás.hu

A címlapról ajánljuk