Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú egyéni választókerületében az országos trendhez hasonlóan a Fidesz-KDNP és a Jobbik között zajlott a "csata" vasárnap a választásokon. Azt, hogy mely körzetekből kik jutottak be a parlamentbe már tudjuk. Azt viszont, hogy Tiszavasvári Járás településeinek szavazóköreiben, hogyan oszlottak meg a leadott szavazatok Vinnai Győző és Fülöp Erik között most megmutatjuk.

Tiszavasváriban a Jobbik 7, míg a Fidesz-KDNP 3 körzetet tudott megnyerni dacára annak, hogy a végelszámolásnál mindössze 132 voks döntött Fülöp Erik javára. Érdekesség, hogy a Fidesz győztes körzetei a város perifériáján vannak. További érdekesség, hogy a város többi körzetében 8 év után is töretlenül hiszik azt ott élők, hogy Tiszavasvári fejlődik és jó úton halad.


Tiszalökön kiélezett küzdelemben folyt. Fülöp Erik 4, míg Vinnai Győző 2 körzetet tudott megnyerni. Itt még szorosabb végeredmény született. A végeredménynél csupán 24 szavazattal kapott többet Fülöp.Szorgalmatoson 1 szavazókörben zajlott a voksolás, ahol a Fülöp Erik kapott 23-al több szavazatot.Tiszadobon minden körzetben (4 db szavazókör) Vinnai Győző nyert 232 szavazat különbséggel.Tiszaeszláron minden körzetben (4 db szavazókör) Vinnai Győző nyert 171 szavazat különbséggel.Tiszadadán minden körzetben (3 db szavazókör) Vinnai Győző nyert összesen 449 szavazat különbséggel.Tiszanagyfaluban
2 :1 arányban nyerte meg a körzeteket Vinnai Győző. A végelszámolásnál mindösszesen 30 szavazat különbséggel tudott győzni.Rakamazon a Fülöp 3, míg a Vinnai 2 körzetet tudott megnyerni dacára annak, hogy a végelszámolásnál mindössze 39 vokssal a Fideszes Vinnai bizonyult jobbnak.

Szeretnénk leszögezni, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú választókerület nem csak ezekből a településekből áll!

Célunk az volt, hogy bemutassuk a Tiszavasvári Járáshoz tartozó településeken leadott szavazatok megoszlását szavazókörönként.

A címlapról ajánljuk