Továbbra is jelentős a Tiszavasvári nevelésű kézilabdázók jelenléte a férfi kézilabda-válogatottban. Mint ismert korábban többször is szerepelt a felnőtt válogatottban Gazdag Tibor (Csurgó KK). Jelenleg is tagja a keretnek Borbély Ádám a lengyel Plock kapusa. Hozzájuk csatlakozott az ugyancsak tiszavasvári nevelésű Bohács Sándor (Budakalász), aki a közelmúltban Siófokon rendezett hármas tornán a mieink által az osztrákok ellen 33–22-re megnyert és a brazilok feletti 30–22-es győzelemmel végződött meccsen is pályára lépett.

Bohács Sándor persze sosem felejti el, hogy honnan indult. Édesanyja a mai napig Tiszavasváriban él, és az itteni barátokkal is tartja a kapcsolatot. Válogatottbeli debütálása alkalmával ott volt Siófokon nevelőedzője, Halász László is.

Az általános iskola befejezése után hívtak Budapestre a PLER-be, de én akkor Debrecent választottam, azért is, hogy közelebb legyek a szülővárosomhoz – emlékezett a váltás idejére Bohács Sándor. – Aztán egy év múlva megszűnt Debrecenben a felnőttcsapat, így mégis belevágtam a pesti kalandba, és hat évig voltam a PLER játékosa. Onnan igazoltam két éve az élvonal újoncához, és azóta is a Budakalász játékosa vagyok.

A név nem véletlenül lehet ismerős a sportbarátok számára. Bohács Sándor édesapja ugyanis a Tiszavasvári (és a Nyíregyháza, a Rakamaz, az Ibrány, a Tiszalök) korábbi remek futballistája, aki – fájdalom – 2004 óta nincs közöttünk.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk