Ha bizonyos ügyekben (pld: közbiztonság, oktatás, stb.) a helyi lakosok véleményére kíváncsi egy városvezetés, az jó dolog. Az viszont igazán meglepő, ha a városvezetés a lakosságtól várja egy új uszoda építésének helyszínére a javaslatokat. 2018-ban Tiszavasváriban ez is megtörténhet. A város honlapján olvasható felhívás szerint június 13.-ig lehetett javaslatokat tenni az 5200 m2-es tehermentes telek helyszínére. Erre azért volt szükség mivel az eddig felajánlott önkormányzati területek egyike sem alkalmas uszoda megépítésére. Lássuk mit is tervez az állam ideépíteni.

A sportuszodák ugyanazon terv alapján készülnek Fotó: NSK

Az önkormányzati javaslatok között volt:

Vörösvári u. – Béke u. közötti terület(Shell kút)

Gépállomás út 7.(varroda mellett),

Petőfi út 1. (Sportcsarnok melletti telek),

Fehértói u., (Lombik 2db aszfaltozott pálya helyén)

Kabay János út (gyári lakótelep játszótér mögötti területe)

Vágóhíd út. (piac mellett terület)

Vas Gereben u. – Gombás András u. sarok (feltöltött  gödrös terület),


Miközben a megye több járásközpontjában már évek óta üzemel vagy az elmúlt időszakban vették birtokba a megépült sportlétesítményeket, addig Tiszavasváriban a város vezetése döntésképtelen. Az önkormányzat tanácstalanságát jól mutatja, hogy az állami beruházás kapcsán a lakosságtól várja a megoldást!!!


A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében állami forrásból tanuszoda épülhet Tiszavasváriban. A fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.


Az állami forrásból építendő járási tanuszoda, az elmúlt évtized legnagyobb infrastrukturális beruházása lehet Tiszavasváriban, és nem utolsó sorban a városkép fejlesztésének egy fontos állomása. Az ügy lassan egy éve húzódik. Mivel II. ütemről van szó lett volna ideje a városvezetésnek helyszínt keresni. Az is érdekes, hogy a legésszerűbb megoldás a Szentmihályi Gyógyfürdő mint lehetséges helyszín szóba sem került.

Látva a terveket és a lehetséges helyszíneket(?) olvasóinkra bízzuk, hogy melyik lenne a jó döntés.

A címlapról ajánljuk