Hivatalosan is bemutatkozott pénteken Tiszavasvári független polgármesterjelöltje, Rozgonyi Attila miután leadta a jelöléshez szükséges aláírásokat a Helyi Választási Bizottság vezetőjének. A település egykori vezetője indul a 2018. szeptember 16-ra kiírt időközi választáson a polgármesteri posztért. A jelölt elmondta: „Az általam vezetett önkormányzati ciklusban (2006-2010) komoly nehézségeket kellett leküzdeni elég, ha csak a költségvetési hiány kezelésére gondolunk.

A válság ellenére ebben az időszakban indult meg a városban a munkahelyteremtés, a gyógyfürdő fejlesztése, az oktatás reformja, önkormányzati utak javítása, közparkok rendbetétele, Városi Kincstár létrehozása és a közmunkaprogram is. Számos folyamatban lévő projektet fejezett be az általam vezetett önkormányzat (városközpont rehabilitáció, szennyvízberuházás, kerékpárút építés).

Rozgonyi Attila szerint az elmúlt 8 évben az itt élőket a Jobbikos városvezetés félrevezette, és az igazi fejlődés helyett a párt és magánérdekek kerültek előtérbe. Bár a kormány 2012-ben járási székhely rangot adott a városnak, a településen intézhető államigazgatási ügyeken túl szembetűnő jele nincs annak, hogy járásközpontban élünk. Helyi lakosként úgy érzem, tisztában vagyok a város  problémáival.  Számos súlyos kérdést kell megoldani, amelynek az ügye nem tűr halasztást. Új alapokra kívánom helyezni a kormány helyi képviselőivel (parlament, kormányhivatalok, járás) az elmúlt időszakban mélypontra süllyedt kapcsolatot.

Az itt élőktől kapott felkérés, biztatás, ösztönzés alapján döntöttem úgy, hogy elindulok az időközi polgármester választáson. Nekem Fontos, hogy TISZAVASVÁRI újra felkerüljön a megye és az ország térképére – mondta el a polgármester – jelölt.

A címlapról ajánljuk