Napjainkban rengetegen kimennek külföldre dolgozni. Az általános közvélemény szerint Magyarországon nem fizetik meg eléggé a munkavállalókat, és ez a legfőbb ok, amiért oly sokan elhagyják az országot. Azonban nemcsak emiatt vállalnak el sokan külföldi munkát. A fizetés már a legkevesebb, leginkább azért vándorolnak el sokan, mert a munkavállalók úgy érzik, nem becsülik meg őket eléggé a munkáltatók, ráadásul nincs jövőképük az országban.

Vannak olyan állást keresők is, akik azért mennek ki külföldre, hogy nyelvtudásukat elmélyítsék, vagy legalább egy adott szintre felhozzák. A külföldi munkavállalás nagyon jól tud mutatni az önéletrajzban. Az idegen nyelvtudás pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy munkát tudjunk vállalni egy cégnél. Életünkben fontos szerepet tölt be a kultúra, és az, hogy új dolgokat ismerhessünk meg. Egy hosszabb külföldi kint tartózkodás sok mindenre jó lehet. Tisztábban láthatjuk jövőnket, hogy évek múlva mit szeretnénk majd elérni, továbbá megtanulunk küzdeni is. Külföldön jóformán csak magunkra számíthatunk, és meg kell birkóznunk a hétköznapokkal is, mivel idegen nyelven kell beszélnünk. Amennyiben elmegyünk külföldre, idővel átrendeződnek kapcsolataink is. Erre mindenképpen számítsunk. Kint tartózkodásunk során körvonalazódik számunkra, hogy kik az igaz barátaink, és kik azok a személyek, akikre mindig számíthatunk.

Az érdekemberek ki fognak esni életünkből. A külföldi munkát csak akkor vállaljuk el, ha van bennünk elég kitartás, és meg tudunk birkózni a honvággyal is. Minden ember máshogy éli meg az első hónapokat, vannak, akik könnyebben veszik az akadályokat, míg másoknak idő kell, hogy beleszokjanak az új környezetbe. Külföldön is szerezhetünk új barátokat, akikre számíthatunk. Munkakeresés szempontjából csak akkor induljunk útnak, biztos szinten beszélünk egy idegen nyelvet. Legalább alapfokon tudjunk beszélni, hogy meg tudjuk magunkat értetni odakint. Nem tudjuk, hogy pontosan milyen szinten vagyunk angolból vagy németből? A nyelviskolák többnyire díjmentesen elvégzik a szintfelmérőt, amelyből megtudhatjuk hányadán is állunk az adott idegen nyelvből. Mely országokba érdemes kimenni, dolgozni? Németország, és Svájc még mindig az élbolyban szerepel, de ugyanúgy Nagy-Britannia is Brexit ide, vagy oda. Amennyiben nem szeretnénk messzire menni, akkor választhatjuk a szomszédos országot is, Ausztriát. A vendéglátás népszerű ágazatnak minősül külföldön, de a mérnöki munkák pozíciót is egyre többen töltik be, persze ezekhez legalább középfokú vagy felsőfokú nyelvtudás szükséges. A bérezés igencsak jó, főleg a mérnöki, és informatikai ágazatban. A mérnöki állásokon kívül sokan elhelyezkednek az informatika világában is. Álláshirdetéseket találunk a zalaegerszegallas.huoldalon. A portálon sokféle lehetőség közül tudunk választani. Ha találtunk egy számunkra szimpatikus lehetőséget, akkor pályázzuk meg azonnal, ne gondolkodjunk sokat. Minél tovább húzzuk az időt, annál kevesebb lesz az esélyünk az elhelyezkedésre. A legfrissebb álláslehetőségeket is tekintsük át a portál facebook és twitter oldalán. E-mail címünkre is megkaphatjuk az aktualitásokat, ehhez viszont fel kell iratkoznunk a weboldal állásértesítőjére is. Az álláskategóriák azért vannak az oldalon, hogy segítsenek minket a döntésben. Ha más terület érdekel bennünket, akkor nyugodtan nézzük át a többi lehetőséget is. Döntsünk megfontoltan, ha álláskeresésről van szó, mert egy jó döntéssel akár hosszútávra is elkötelezhetjük magunkat!

(x)

A címlapról ajánljuk