Az megnyerte, ez visszaadta. Ez újra megpályázta, megnyerte és megcsinálta. Nagyjából így lehet röviden leírni az elmúlt 8 év alatt történteket a felújítás kapcsán. A tiszavasvári gimnázium tanulói és dolgozói a saját bőrükön érezhetik a korszerűsítés megannyi előnyét. Leszigetelték a tetőt, a külső falat, két modern kazánt állítottak szolgálatba, megtörtént a radiátorok és csővezetékek cseréje, napelemes egységet, új parkolóhelyeket kaptunk, mozgássérült mosdót alakítottak ki, 120 nyílászáró újult meg a hátsó oldalon, majd kívül-belül kifestették az intézményünket ..

– sorolta a nagy volumenű energetikai korszerűsítés keretében, a tiszavasvári Váci Mihály Gimnáziumban nyár végére megvalósult munkálatokat Vig Csaba igazgató.


A közelmúltban megtörtént átadóünnepségen mondott beszédében a középiskola vezetője felidézte: bizony, régóta időszerű volt már ez a modernizáció, hiszen egy-egy hidegebb, szeles téli napon 16 C-fokot mutatott a hőmérő a tanáriban, a folyosók szintén huzatosak voltak.

A Váciban dolgozók és tanulók tehát szó szerint a saját bőrükön fogják érezni az energetikai modernizáció áldásos hatását. – Minőségi szempontból új iskolát kaptunk, gyors, szép és jó munkát végeztek a szakemberek, köszönet mindenkinek – összegzett az igazgató.

Szerkesztőségünk éretsülései szerint a fenntartó önkormányzat 2010-ben nem élt egy hasonló energetikai felújítási pályázati lehetőséggel. Akkor az előző városvezetéstől (2006-2010) megörökölt (nyertes) pályázatot a Jobbikos városvezetés önerő hiányra hivatkozva vissza adta. Majd ugyan ezt a pályázatot a közelmúltban leporolta és további elemekkel bővítve újra megpályázta, megnyerte és megvalósította.

Forrás:KM/KELET

A címlapról ajánljuk