Nem jogerős ítélet született szeptember 21-én azoknak a férfiaknak a büntetőperében, akik marihuána és speed miatt szorultak, amióta 2014 őszén kábítószer kereskedelme, illetve annak birtoklása miatt büntetőeljárás indult ellenük. Az ügyben hat férfi ellen nyomoztak. A Nyíregyházi Törvényszék által megállapított tényállás szerint B. Mihály tiszadadai ingatlanán, egy melléképületben termesztett marihuánát, az ültetvényt egy vádlott-társa gondozta, amiért cserébe füvezhetett.

A drogot Á. Ervin értékesítette, a férfi szintén szerepel a vádlottak között, ahogy olyanok is, akiknek eladott a marihuánából. A rendőrök négy évvel ezelőtt nem csak a tiszadadai ültetvényt számolták fel, hanem egy nyíregyházi bevásárlóközpontban a díleren és vevőin is rajtaütöttek.

Az amúgy tiszalöki B. Mihályt – aki speeddel is üzletelt – 3 év, társát, aki segített összeszerelni a növények termesztéséhez szükséges eszközöket 2 év 6 hónap, az ültetvény gondozóját 2 év börtönbüntetéssel sújtották. A dílert és kuncsaftjait felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

Forrás: Police.hu/ Szabolcsihír

A címlapról ajánljuk