Akárcsak a Balaton déli partján fekvő Siófok üdülőparadicsoma, az Ausztria-Magyarország határ mentén található Sopron városa ugyancsak hazánk legjelentősebb turisztikai vonzerővel rendelkező településeinek sorát gyarapítja. Népszerűségét a város sokszínű lehetőségei és nagyszámban előforduló látnivalói egyaránt jelentősen meghatározzák. 

 Sopron városa hazánk egyik legszebbike, amelyet többek között nagyszámban előforduló festői történelmi emlékei emelték Magyarország tíz legnépszerűbb települése közé. A középkori megjelenését napjainkig is gondosan őrző városba keveredő turisták körében az egyik legkedveltebb időtöltés a puszta kóborlás a régi város keskeny, régi épületekkel szegélyezett utcáin. 

A történelem bizonyos eseményei napjainkig is jelentős szerepet töltenek be a város életében. Mivel a török uralom idején Sopron városa nem került az Oszmán Birodalom kezére, ezért sokak számára menedékhelyül szolgált, akik a törökök előrehaladott terjeszkedése elől menekülésre kényszerültek. Ebből fakadóan egyfajta multikulturális örökséget nyert magának a város, illetve azt az előnyt is jelentette ez a város számára, hogy így számos középkori építménye érintetlenül megmaradhatott. Sopron városa ennek köszönhetően a műemlékek számában második leggazdagabb településként van hazánk területén nyilvántartva. 
Érthető tehát, hogy a legtöbb látogatót idevonzó látványosságai az olyan középkori építmények, mint a látóhatárt minden irányból uraló templomok, vagy a tűztorony magasodó épülete. Sok ember pusztán azért érkezik ebbe a városba, hogy felfedezze építészeti értékeit, vannak viszont, akiket az itteni álláslehetőségek vonzanak a térségbe, melyekről értesülhet a sopronallas.hu oldalon. Az itt található ipari park és a virágzó városi turizmus remek lehetőségekkel kecsegtet ugyanis a szakmunkák, illetve a vendéglátás terén végzett munkák iránt érdeklődők számára. 
A város turizmusára és gazdaságára egyaránt kifejezetten jó hatást gyakorol az országhatár, ezzel együtt Ausztria közelsége. A Fertő vidéke és az Alpokalja között elhelyezkedő települést gyakran nevezik a nyugat kapujának. Az itt eltöltött vakációk egyértelmű Ausztriai síelési, vagy akár hegymászási lehetőséget nyújtanak az idelátogatók számára. Ausztria fővárosa, Bécs is csupán 45 kilométerre található Sopron városától. De a Balaton közelsége is határozott lehetőséget jelent a város látogatói számára. Ebből jól látható, hogy a város lehetőségei saját határaitól is távolabbra nyúlnak. 
A térség mindemellett az Alpokalján zajló kiváló bortermelésének köszönhetően is ismertségnek örvend. A helyi különlegességnek számító kékfrankos mélyvörös nedűje mellett számos vendéglátóegység is várja a térségbe látogató turistákat a tradicionális magyar konyha specialitásaival, illetve helyi különlegességek egész sokaságával. 
A város megközelítése pedig a lehető legkevésbé sem jelenthet gondot senki számára. Budapest és Bécs irányából egyaránt rendszeres vonatjáratok közlekednek a város irányába, illetve a közúton való megközelítése sem jelenthet gondot a látogatók számára. 
(x)

A címlapról ajánljuk