Nagyszeben, Újpest Galéria és Nyíregyháza után Gebora István, a tiszalöki alkotótábor művészeti vezetője kezdeményezésére „Csontváry nyomában” címmel a Dunakanyarban, Verőcén is megnyitották a napokban a tiszalöki alkotótáborban készült 49 alkotás tárlatát.

Már a fogadtatás is lenyűgöző volt. Dr. Papp Lajos professzor úr Angyalvölgyi farmján vártak minden meghívott vendéget egy kis beszélgetésre. A név találó, a helyszín valóban angyalvölgyi volt: patak, madárszó, napfény és szeretet – tájékoztatta a megyei napilapot Zrinszki István, a tiszalöki Csontváry alkotótábor egyik főszervezője.


A baráti beszélgetés után a művelődési házba érkező nagyon sok kedves érdeklődő jelenlétében Gebora Istvánnal megnyitottuk a kiállítást. István a Csontváry életútról, én az alkotótábor eddigi működéséről és Tiszalök városának és környékének szépségéről beszéltem. Jó volt találkozni olyan művészbarátokkal, akik 6–8 évig vendégeink voltak és most újra megölelhettük egymást. Találkoztunk műértő és festészetet kedvelőkkel, akik gratuláltak és biztattak a további táborok szervezésére. Nagyon hálásak vagyunk szervezőtársammal, Tölgyesi Attilánéval együtt, hogy Gebora István és B. Tóth Éva ilyen profi módon, elegánsan szervezték meg Tiszalök bemutatkozását Verőcén.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk