A rali különleges világa várhatóan mindenkit magával ragad majd az idei esztendőben Nyíregyházán. Izgalmas és látványos versennyel novemberben érkezik az I. Nyíregyháza Rally. A nézők és a drukkerek testközelből megcsodálhatják majd a 150 versenyautót, a Tokaji úti vásártéren lesz a szervizpark, a Kossuth téren a rajt és a cél, és egy gyorsasági szakasznak is – a belvárosi utakat fogja érinteni – helyet ad majd a város.

Számos izgalmas és látványos pillanatot ígér november 9. és 11. között az országos ralibajnokság zárófutama, az I. Nyíregyháza Rally. Bár a verseny igazi kuriózum lesz a város életében, hiszen most rendezik meg először, de a sportnak itt is van már múltja. Egykoron ugyanis őrületesen népszerű és sikeres volt a Cordatic, a Taurus, később a Nyírség néven futó raliverseny, ekkor volt a legendás Ferjáncz Attila, dr. Tandari János kettős fénykora is. Az I. Nyíregyháza Rally-val most a Zemplén Rallyk hangulatát szeretnék visszahozni, amit 2001-ben szerveztek meg először, zömében aszfaltos utakon. Azonban valami oknál fogva folyamatosan nem volt része a bajnoki sorozatnak, hol volt, hol nem volt. Most azonban Nyíregyházában sikerült megtalálni azt a várost, amely méltó házigazdája tud lenni egy ilyen versenynek.

Nyíregyháza a verseny központja

A gyorsaságik a zempléni hegyek között és a tokaji borvidéken lesznek, a verseny központja pedig a szabolcsi megyeszékhelyen, ugyanis minden ilyen jellegű versenyhez szükség van egy úgynevezett Host City-re, vagyis vendéglátó városra, amelyhez kötődni fog az egész rendezvény.

A térképen a pénteki belvárosi lezárásokat érintú utakat láthatják:

A címlapról ajánljuk