Egyszerűbbé és kényelmesebbé vált a parkolás Nyíregyházán. A megyeszékhelyen már évek óta elérhető a mobilparkolás, amely azoknak ideális, akik nem szeretik a parkolóórához igazítani az életüket, de elkerülhető az aprópénz-számolgatás, és egy mobiltelefonnal is kényelmesen, az autóból intézhető a megállás.A szolgáltatás januártól tovább bővült a megyeszékhelyen.

Leállítható a parkolás

Az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. SMS parkolójegye lehetővé teszi, hogy az autósok előzetes regisztráció nélkül, a megállást követően azonnal elindítsák a parkolást. Ehhez az autó rendszámát SMS-ben a parkolóautomatán található telefonszámra kell elküldeni, és csak annyi idő után kell fizetni, amennyit valójában parkolással töltöttek, a minimális parkolási időn felül (15 perc) ugyanis bármikor leállítható a parkolás az ugyanarra a számra küldött „STOP” tartalmú SMS segítségével. Minden esetben visszaigazoló SMS jelzi a parkolás elindítását, illetve leállítását.

Bármikor meghosszabbítható telefonon

A parkolási időnek megfelelő összeget a szolgáltatáshoz tartozó tranzakciós díjjal együtt (75 forint) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről vonják le, illetve a havi telefonszámlával fizethető ki. A parkoláshoz nem kell kártyát sem elhelyezni a szélvédőn, a parkolóőrök ugyanis hordozható készülékükön on-line ellenőrizhetik az adott járműre vonatkozó díj megfizetését. Az SMS parkolójegy előnye az is, hogy bármikor, a gépjárműtől távol is meghosszabbítható, szükségtelen újra és újra parkolójegyet vásárolni és elhelyezni a gépkocsiban.

Forrás: Nyíregyháza.hu

A címlapról ajánljuk