A Penny Market immár valamennyi üzletében elérhetők a tudatos táplálkozást népszerűsítő Egészségszigetek. A cég célja, hogy diétát igénylő vásárlóknak is ki tudják szolgálni - derül ki a kiskereskedelmi lánc közleményéből. Szerdán adták a 216. Egészségszigetet, így már a Penny Market minden üzletében elérhetők az egészségesebb táplálkozáshoz szükséges termékeket árusító részlegek. A társaság közleménye szerint azokra is gondoltak, akiknek glutén-, laktóz-, illetve cukormentesen kell étkezniük. "Szükség esetén diétás ételt készíteni vagy az egészség megőrzése céljából tudatosan főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk:

ma már számos alapanyag, élelmiszer áll rendelkezésünkre, melyeknek az élvezeti értéke megegyezik a már megszokott ízekkel, azonban például glikémiás indexük és kalóriatartalmuk alacsonyabb, rosttartalmuk pedig magasabb" - összegezte Veresné Bálint Márta a SOTE dietetikusa, hogy miért előremutató a kezdeményezés.


"Teljes szívvel támogatjuk az egészségtudatos életmódot, és bízunk benne, hogy Egészségszigeteink hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen döntsenek az egészséges táplálkozás mellett. Hiszünk abban, hogy ha szélesebb termékkínálatot biztosítunk, javíthatjuk a tudatosságot Magyarországon - a lehető legjobb eredmények érdekében pedig szakmai szervezetekkel is együttműködünk" - mondta Florian Naegele, a Penny Market Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, miért döntöttek a szolgáltatás elindítása mellett.

Forrás:Penny.hu

A címlapról ajánljuk