A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kiskorú diákok tanítási időben történő csellengésére, az áldozattá és az elkövetővé válás megelőzése érdekében. Legutóbb a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a Tiszavasvári Rendőrkapitánysággal együttműködve ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat Tiszavasváriban december 11-én.

A rendőrök több fiatalt ellenőriztek, de iskolaidőben igazolatlanul távol maradó diákkal nem találkoztak. A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék, és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát.

Tanácsok fiataloknak a biztonságos internethasználathoz:

 - Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  - Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető hozzájárulása nélkül!
  - Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!
  - Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!

Forrás: Police.hu
 

A címlapról ajánljuk