A nyíregyházi LEGO gyár néhány évvel ezelőtt még azzal küzdött, hogyan tartsa számon a több mint 10 ezer jelentkezőt, aki kopogott náluk, ma már szinte futnak utánuk. Ám létezik még egy „kiaknázatlan” szegmens, akiket most egy új megállapodás keretében mégis elérhetnek a szabolcsi cégek. Ezek pedig a közmunkások. A LEGO Manufacturing Kft. HR-vezetője, Tóth Csaba beszélt a részletekről a Pénzcentrumnak.

Az interjúból kiderül többek között, hogy folyik egy pilot projekt Szabolcsban, amibe a gyár is beszállt. A projektet a Pénzügyminisztériumból vezérlik. Lényege, hogy a közmunkán keresztül egy eddig számukra elérhetetlen csoportot tudnak megszólítani.

A HR-vezető bízik abban, hogy ennek az együttműködésnek lehet akár 100 százalékos hatékonysága. Van ugyanis 25 ezer ember Szabolcsban, aki ebben a szférában dolgozik, és azt gondoljuk, ennek a 10-15 százaléka képes és akar is dolgozni. Így most irányítottan tudnak hozzájuk szólni, amennyiben együtt tudunk működni az önkormányzatokkal.A terv az, hogy amikor nem tudnak nekik munkát biztosítani, akkor visszamehessenek a közmunkába, és amikor újra szükségük van rájuk, akkor ismét meg tudják őket szólítani.
Amíg Magyarországon van még tartalék munkaerő, addig nem hoznak be Ukrajnából, vagy Szlováikából - mondta el a vezető

Forrás:Pénzcentrum

A címlapról ajánljuk