Új üzemcsarnokkal és műhelyekkel bővíti telephelyét az egyedi gyógyszeripari gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Quick 2000 Kft., a közel 166 millió forint értékű fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. Az ünnepségen Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára elmondta, a beruházás harmadát vissza nem térítendő forrásból, a fennmaradó részt pedig kedvezményes hitelből biztosítják a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül.

A társaság a jelenlegi fejlesztést megelőzően összesen 510 millió forintot nyert el különböző pályázatokon, a pénz nagyobb részét kutatás-fejlesztési programokra fordította – jelezte a helyettes államtitkár. Greinstetter Balázs hangsúlyozta, a Quick 2000 Kft.-hez hasonló vállalkozások segítenek abban, ha Magyarországon valaki munkahelyet keres, az találjon, a társaság innovációja pedig hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének megőrzéséhez és növeléséhez.

A telephelybővítés okaként a helyettes államtitkár azt mondta, a jelenlegi kapacitás nem elegendő a megrendelői igények kielégítésére. Az új, nyolcszáz négyzetméter alapterületű csarnokban két nagyméretű műhelyt alakítanak ki, valamint gépeket – darukat, targoncát és hegesztőgépeket – is vásárolnak.

Nagy Bálint ügyvezető igazgató elmondta, a jelenleg 125 dolgozót foglalkoztató, 1991-ben alakult családi vállalkozás elsősorban gyógyszeripari cégek számára gyárt egyedi berendezéseket, laborjukban pedig a gyógyszeripar számára gépeket egyaránt fejlesztenek.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, a cég példája mutatja, hogy a hazai kis- és középvállalkozásoknak folyamatosan fejlődniük kell és állandóan javítaniuk kell a versenyképességüket.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2016-ban 900 millió, 2017-ben pedig 1,1 milliárd forint volt, adózott eredménye a 2016-os 176 millió forintról 2017-ben 219 millió forintra emelkedett.

– MTI –

A címlapról ajánljuk