Hat éve indult és egyre népszerűbb a középiskolások, főiskolások és egyetemisták körében a nyári diákmunka. Napi hat órában, fizetésért önkormányzatoknál, önkormányzati cégeknél, a mezőgazdaságban, turisztikai-vendéglátó területen vállalhatnak munkát. Mindehhez az idén a kormány 3,6 milliárd forintot ad, amiből 650 millió forint a megyébe jutott.

Tiszavasvári 23 diákot igényelhetett a foglalkoztatási szezonra, s ezt meg is tette: júliusban 11, augusztusban 12 dolgos fiatalra számítanak, akik a polgármesteri hivatalban, illetve az önkormányzati közintézményekben, napi 6 órában végezhetnek majd szakképzettséget nem igénylő, mégis értékes munkát (postázás, adminisztráció stb.) havi 111 ezer forint bruttó bérért. Ehhez azonban előbb munka-, tűz- és balesetvédelmi oktatáson, illetve egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük – tudta meg  a megyei napilap Ostorháziné dr. Kórik Zsuzsanna jegyzőtől.


Az idén országos szinten 3,6 milliárd forint jut az önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozásoknál a 16–25 év közötti diákok foglalkoztatására.
Forrás:KM

A címlapról ajánljuk