Rendhagyó módon Tiszalökön tartott kihelyezett ülést a megyei közgyűlés hétfőn. Borítékolni lehetett, hogy a hó eleji megyei közgyűlés napirend előtti felszólalásaiban a múlt heti viharkár szerez elsöprő többséget. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke felidézte az elmúlt évek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei történéseit:

 – Egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárásból fakadó természeti csapások. Ez is arra ébresztett rá sokakat, hogy biztosításokat kössenek. Tudom, most is vannak olyanok, akik nem rendelkeznek biztosítással, az ő helyzetükre is megoldást kell találni. Tájékozódunk, egyeztetünk arról, miként tudunk reagálni a kialakult viszonyokra.


A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei igazgatóságának tavalyi tevékenységéről szóló összegzés.
Miért éppen Tiszalök lett a helyszín? Amikor kiderült, hogy a július elsejei megyei közgyűlésnek Tiszalök ad otthont, felvetődött a helyszínválasztás oka. Nos, nem kell semmilyen hókuszpókuszra gondolni, egyszerűen arról van szó, hogy Gömze Sándor polgármester meghívta a közgyűlés tagjait, így folytatódott a tendencia.

– Legutóbb Tarpán volt kihelyezett megyei közgyűlés, most Tiszalökön, a jövőben is lesz erre évente két-három alkalom – mondta el a Megyei napilap érdeklődésre Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. 
Forrás: Szabolcs Online
Fotó: Sipeki Péter

A címlapról ajánljuk