Hiába várta év eleje óta az idei szezont sok Tiszavasvári horgász.Furcsa ezt leírni júliusban, de a tó idén még egy percet sem volt nyitva. Horgászok körében már kora tavasz óta szóbeszéd volt, hogy valami nagyon nincs rendben a "Kacsás" körül. Az Alkaloida dolgozói által alapított és 50 éves múlttal rendelkező egyesület (Innen az egyesület neve: Alkaloida "Lombik" Horgász Egyesület) tulajdonában lévő Kacsás Tó és a hozzá tartozó büfét hosszú évek óta vállalkozó(k) üzemeltették bérleti jogviszony alapján. 

Példátlan,ami most (NEM) történik...

Példátlan,ami most NEM történik...Napiszinten felmerülő kérdés: Mikor nyit a Kacsás? Az egyesület honlapján olvasható közlemény szerint idén már nem fog kinyitni a tó.

Mennyi az annyi...?
Információink szerint ennek oka az, hogy a tóban lévő halállomány az üzemeltető tulajdona és amíg az a tóban van, nem tudja birtokba venni a területet az egyesület. A legutóbbi üzemeltető Szekeres Sándor nem volt hajlandó tavasszal lehalászni a tavat, hanem mindenképpen el akarta adni az egyesületnek a tóban lévő halakat. Először 2,8 millió forintot kért érte, később lement 2 millió alá. Az egyesület álláspontja szerint ez az összeg még mindig sokkal nagyobb, mint amit tudna- és akarna kifizetni az egyesület. A februári közgyűlés úgy határozott, hogy maximum 300 ezer forintot fizetne a halakért.

Szekeres tervei szerint ősszel lehalászást végez, így jövő évre (2020) kerülhet vissza a birtokjog (nem tulajdonjog!) az egyesülethez. Mivel ebben nem lehetünk biztosak, ezért jogi lépéseket tettünk a birtokjog visszaszerzésére -olvasható a közleményben.

Jogi csűrés csavarás várható
A tó tulajdonjoga az Egyesületé. A birtokjog bérleti szerződés értelmében a mindenkori üzelemtetőjé (jelenleg:Szekeres Sándoré) Az Egyesület bár felmondta a szerződést, ő ezt a felmondást nem fogadta el. Így a szerződés továbbra is élő, a birtokjog az övé. A „birtokvédelem” nevű törvény a bérlőt védi, nem a tulajdonost. Az egyesület álláspontja szerint mivel a vállalkozó megszegte a szerződésben foglaltakat, a jogos felmondást így is csak bírósági úton tudunk érvényt szerezni olvasahtó az egyesület honlapján Fejes László Ádám elnök közleményében.Forrás:tv-horgasz.info

A címlapról ajánljuk