Ipari övezet létesülhet Tiszavasvári Bűdi városrészén 180 milliós állami támogasással legalább is erre lehet következtetni, a kormány pályázati döntéséinek oldalán olvasható nyilvános információkból. Országszerte már összesen 77 milliárd forintot osztott szét a kormány mintegy 200 ipari parki és további kéttucatnyi ipari területfejlesztésre két EU-pályázatból, hogy ezekkel is támogassa az iparfejlesztési stratégiáját - derül ki a Portfolio összesítéséből. 

Szerkesztőségünk birtokába jutott információk szerint fejlesztés helyszíne a lakó- és vállalkozási-gazdasági funkciót egyaránt betöltő Bűdi városrészben található. A tervezett fejlesztési terület szomszédságában jelenleg is találhatók vállalkozások.

Az elképzelések szerint a fejlesztési terület több kisebb ingatlanra lenne felosztva, figyelembe véve az előírt teleknagyságokat, és az ingatlanra bejegyzett vezetékjogot, illetve minden telek számára a közterületi megközelíthetőséget. A telkek kialakítására vonatkozó, elfogadott koncepció alapján 6 db 1.030-2.720 m2-es méretű telkeken nyílna lehetőség a beruházási fejlesztések megvalósítására. Ezeken 350-560 m2 közötti üzemcsarnokok épülhetnek, betartva a szükséges védőtávolságokat. Információnik szerint az iparterületek alapinfrastruktúrája (gáz, víz, csatorna, út, parkoló) és az ingatlanok biztonságos és akadálytalan megközelítéséhez szükséges az úthálózat fejlesztése, felújítása, szélesítése is megtörténik.


(c)Kép illusztráció
Információnk szerint a 100 %-os támogatottságú projket a TOP-1.1.1-15 - Ipari parkok, iparterületek fejlesztése, Iparterület kialakítása Tiszavasváriban címmel 180.096.550 Ft-ból valósulhat meg, amely pályázatot még 2016-ban nyújtotta be az önkormányzat, ám támogató határozat (döntés) csak 2019. július 19-én született.

Ugyan ezen pályázati kiírásban Ipari Park Fejlesztésre sikeresen pályázatott 2015-ben Hajdúnánás (500 millió Ft), 2016-ban Tiszalök (544 Millió Ft) városai. Nagy kérdés, hogy lesz-e olyan cég(helyi, hazai vagy külföldi) aki hajlandó ide települni. Nagy kérdés, hogy a gazdaságfejlesztésnek köszönhetően hány új munkahely jöhet létre a városban, és  milyen kvalitású szakemberekre lesz szükség ezeken a munkahelyeken.
Úgy tudjuk az üggyel kapcsolatos hivatalos bejelentés a napokban várható.
Forrás:Portfolió.hu

A címlapról ajánljuk