A közösségi oldalon jelentette be Illésné Áncsán Aranka, hogy elindul az őszi, önkormányzati választáson tiszadobi polgármesteri címért száll ringbe tudta meg a Szabolcsihir.hu. A korábban a tiszadobi Andrássy-kastélyban működő gyermekotthon volt vezetőjét akkor ismerte meg az ország, amikor Oláh Ibolya, aki állami gondoskodásban, ott nevelkedett, a Megasztár döntőse lett.

Mint írta, ellenfelei máris azt a hírt terjesztik róla a településen, hogy 50 roma családot akar Tiszavasváriból Tiszadobra költöztetni, ezt azonban ő határozottan cáfolja.


A válaszom egyértelműen az, hogy nem - írja.

Aggodalommal tölt el a lakosságszám rohamos csökkenése, az, hogy elmennek a fiatalok, megüresednek a házak. De ez ellen nem kényszer beköltöztetéssel kell segíteni, hanem olyan feltételeket, lehetőségeket teremteni, hogy jól érezzék magukat itt az emberek, megtalálják a számításukat, ne akarjanak elköltözni innen a tiszadobiak - folytatta közösségi oldalán mindenki Anyácskája, aki jelenleg Kecskeméten él családjával, az SOS gyermekfaluban a lakásotthonok szakmai vezetője.

Forrás:Szabolcshir.hu
Kép: ATV.HU/Hetek

A címlapról ajánljuk