A Kabay János Alapítvány és a Tiszavasvári Közéleti Egyesület, 2019. szeptember 7-én szombaton I. alkalommal rendezi meg MÁK és Hungarikum fesztivált. A hagyományteremtő céllal létrejött kezdeményezés célja, hogy a Tiszavasvári járás településein lakó emberek ismerjék meg egymás értékeit, gazdag néprajzi, kulturális és gasztronómiai hagyományait. A Szentmihályi Gyógyfürdő területén megrendezésre kerülő eseményen egész napos színvonalas kulturális programok, kézműves bemutatók várják az érdeklődőket.

Az esemény legérdekesebb és legcsábítóbb programja  a mák és hungarikum alapanyagokból készült ételek versenye.Az elkészült finomságokat bárki megkóstolhatja. Az ételeket szakavatott zsűri értékeli. A zsűri elnöke Pataky Péter ismert Chef lesz . A rendezvényt este 19 órakor, ingyenes 90 perces Első Emelet élő nagykoncert zárja. 

A programot az Európai Unió és MAGYARORSZÁG kormányának támogatásával a TOP -7.1.1 -16  Vasvári Helyi Közösséghez beadott és elnyert pályázati forrásából valósulhat meg.

A címlapról ajánljuk