A vadászkutyák világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők szeptember 21-én, szombaton a tiszadobi Andrássy-kastélynál, ugyanis ott rendezi meg az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a vadászkutyák napját. Minden érdeklődőt várunk, függetlenül attól, hogy vadász vagy sem, hiszen a vadászkutyás nap egyik célja éppen az, hogy azok is bepillantást nyerhessenek a vadászkutyák titokzatos világába, akiket egyébként nem vonz a fegyverdörrenés – mondta el a megyei napilap érdeklődésére Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei szervezetének titkára.

A megnyitóünnepség 9 órakor kezdődik. A szervezők és a házigazdák képviseletében köszönti a vendégeket és elmondja gondolatait a kastély fenntartását végző Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. vezérigazgatója, a megyei vadászkamara elnöke és Tiszadob polgármestere. Kettős ünnep lesz szombaton Tiszadobon, hiszen a vadászkutyás nap mellett szombaton nyitják meg a kastély éttermét is. Így a látogatók választhatnak, hogy az exkluzív étteremben fogyasztják el az ebédet, vagy a parkban a vadászkutyák munkájának megtekintése közben.

A kastélyban a vadászati hagyatékokat kezelő Magyar Vadásztrófea Egyesület jóvoltából régi vadásztrófeákat, könyveket és egyéb érdekes kordokumentumokat tekinthetnek meg a frissítőért betérő látogatók. A vadászkutyák fajtabemutatója 9.30-kor kezdődik, a nézők több mint 20 ismert és kevéssé ismert fajtáról fognak érdekességeket hallani, miközben megszemlélhetik a körben vezetett kutyákat.
Forrás: 

A címlapról ajánljuk