Tartanunk kell a lépést a gyermekszületések számával, ezért újabb 12 férőhelyes bölcsődét alakítunk ki az Attila utcán, ahol korszerű körülmények között nevelkedhetnek gyermekeink – nyilatkozta Szólláth Tibor polgármester a HAON.HU érdeklődésére. Hozzátette, ha ilyen ütemben gyarapodnak a gyermekszületések Hajdúnánáson, indokolttá válik egy új óvoda létrehozása is. Az új bölcsődében hiánypótló szolgáltatások is megjelennek: a magatartási vagy beilleszkedési zavarokkal küzdő gyermekek számára gyógytornász által előírt torna, mozgásfejlesztő gyakorlatok is lesznek.

A jelenlegi 50 férőhelyes bölcsőde már nem tudja kielégíteni a megnövekedett igényeket, így az új telephely kialakításával további 12 férőhely létrehozására nyílik lehetőség. A régi, Attila úti óvoda felújításával, átalakításával végére ér a középületek megújítása.

A létesítmény várhatóan 2020 szeptemberére teljes külső-belső felújításon esik át. Míg 2009–2010-ben alig 130 gyerek született, addig mára nem ritkák azok az évek, amikor csaknem 180 gyerek születik a városban. Mindez köszönhető az elmúlt években történt fejlődésnek.

Forrás: HAON.HU/Hajdúnánás

A címlapról ajánljuk