Kibővült, megszépült és funkciót váltott az egykori szolgálati lakás Tiszaeszláron, az Arany János utca 43. szám alatt. A várva várt, mintegy 50 millió forintos beruházást mindössze 10 hónap alatt, teljes mértékben saját erőből, szorgalmas közfoglalkoztatottak bevonásával végezte el az önkormányzat. A hétfői épületbejárást ünnepi beszédek, szavalatok, szalagvágás és az általános iskolások mazsorett műsora előzte meg.

Az életüket ledolgozott, megfáradt idősek ideális esetben házastársuktól, közvetlen családtagjaiktól kaphatják meg a kellő figyelmet és gondoskodást. Ha ez nincs vagy nem elég, ott a jelzőrendszeres segítségnyújtás, illetve a községünkben is működő, maximum napi 4 órás házi gondozás.

Egyre többen igényelnek azonban 24 órás felügyeletet, az új, 18 férőhelyes bentlakásos otthon szakdolgozói munkájukkal ezt az űrt fogják betölteni a jövőben – fogalmazott Nagy Tibor, a település polgármestere. Az engedélyeztetési és szerződéskötési eljárások hamarosan lezárulnak, érkeznek a bútorok, majd pedig az ellátók és ellátottak, elsősorban, de nem kizárólag Tiszaeszlárról – tette hozzá.


Forrás:Kelet.hu/Palicz István

A címlapról ajánljuk