További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek –  közölte a Honvédelmi Minisztérium április 3-án pénteken. A listán élelmiszeripari, szállítmányozási és vegyészeti cégek szerepelnek. Így a tiszavasvári Alkoloida vagy a nyíregyházi üzemmel is rendelkező Bonduelle.

A közlemény szerint csütörtöktől 93-ra nőtt azon vállalatok köre, amelyeknél a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntésének eredményeként honvédelmi irányító törzsek segítik a biztonságos és zavartalan működést az ország ellátásbiztonságának érdekében. Az akciócsoport döntése nyomán a következő cégekkel bővült a létfontosságúnak minősített vállalatok köre: 


Rail Cargo Hungaria Zrt., 
Waberer's Nyrt., 
Bonafarm Zrt., 
Kometa 99 Zrt., 
Pápai Hús Kft., 
Goodmills Magyarország Malomipari Kft., 
Globus Konzervipari Zrt., 
Bonduelle Central Europe Zöldségfeldolgozó Kft., 
Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt..
Mint korábban beszámoltunk róla a tiszavasvári székhelyű Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt.-t (Alkaloida) állít elő hidroxiklorokvin-szulfátot. Ez az a hatóanyag, amelynek a kivitelét megtiltotta a Magyar kormány.  

 A Világgazdaság úgy tudja, a cég körülbelül négy tonna hatóanyaggal rendelkezik a tiszavasvári telephelyén, ami azért fontos, mert az eddigi kínai és olasz tapasztalatok alapján a koronavírus- (Covid-19) terápiában eredményesen alkalmazható ez a maláriaellenes hatóanyag,

Forrás: MTI/szabolcsihir.hu/

A címlapról ajánljuk