Leépíti magyarországi jelenlétét a Red Bull. A cég a csökkenő fogyasztás és a chipsadó miatt döntött az átszervezés mellett. Az energiaitalt továbbra is értékesítik.Leépítheti magyarországi érdekeltségét a Red Bull – értesült a Marketing & Média piaci forrásokból. A lap információi szerint az erős árverseny miatt csökkent a kereslet a cég termékei iránt, így piaci részesedésük három százalék alá csökkent, továbbá jelentős népegészségügyi termékadó-fizetési kötelezettsége is lenne a cégnek.

A Kreatív Online érdeklődésére a Red Bullnál közölték: nem vonulnak ki, az irodát sem zárják be, de a cég magyarországi működését átszervezik. Részleteket nem árultak el, csak annyit, hogy márciusra tudják meg az osztrák központtól, hogy hányan maradnak a cégnél.

Volt, hogy már kivonultak, most nem lesz ilyen


Arról tehát, hogy valójában mi történik majd a Red Bullal, mint céggel Magyarországon, előreláthatólag csak egy hónap múlva tudhatunk meg többet, de az biztos, hogy magát az italokat továbbra is árulják majd.Volt ez már másképp is korábban, amikor 1997 novemberében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat nem hosszabbította meg az akkor az energiaitalok piacán 90 százalékos részesedéssel rendelkező, Ausztriában gyártott Red Bull forgalmazási engedélyét. A betiltás időszakában hivatalosan nem is lehetett kapni az energiaitalt, az csak csempészáruként jutott el a magyar piacra, ami károkat okozott az államnak is, és a cégnek is egyaránt.

Forrás:Kreatív Online

A címlapról ajánljuk