Ismét látogatható a tiszadobi Andrássy-kastély

2013-10-16 22:55

  „A tiszadobi Andrássy-kastély és kapcsolódó területeinek kulturális és turisztikai hasznosítása” elnevezésű kiemelt projekt 2009-ben kapott zöld utat, a 2,2 milliárd forint összértékű, 1,7 milliárd forint európai uniós támogatással.Az építkezés befejeződött, úgy tudjuk, hogy az antik berendezési tárgyak beszerzése is megtörtént, a konyhatechnikát beépítették, a nézőtér és a színpad kialakítása jelenleg is folyamatban van.

A megyei önkormányzati intézmények átvételéről szóló törvény rendelkezései alapján a projekt kedvezményezettjének jogutódja – a Szabolcs megyei önkormányzat helyett – a Szabolcs megyei intézményfenntartó központ lett (MIK), az átadás-átvétel újabb időbeli késést okozott.

A MIK a központok működésével összefüggő kormányrendelet szerint 2013. március 31-én beolvadt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságba (SZGYF). Annak érdekében, hogy a turisztikai funkciójú Andrássy-kastély megfelelő fenntartó és üzemeltető kezébe kerülhessen, az SZGYF és a MIK előzetes tárgyalásokat folytatott a projekt átadásáról az erre a szerepkörre alkalmas Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központtal. Nagy kérdés, hogy a budapesti központú Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ milyen programokat állít majd össze, és hogy lesz-e helyben felelőse annak, hogy az újjávarázsolt kastély élettel teljen meg.


Jó hír a kastély szerelmeseinek, hogy néhány hónapja újra látogatható. A kastély park látogatási és használati rendje 2013. július 01.-től az alábbiak szerint alakul:belépő a parkba 250 Ft/fő, amely magában foglalja az ingyenes parkolást. Belépő a kastélyba 500 Ft/fő (látogatás hétvégén tárlatvezetéssel: szombaton és vasárnap 10-12, illetve 14-16 óra között) Esküvői fotózás a kastélyban 2500 Ft/ minden megkezdett óra.A Tisza parton sátrazás, horgászat (csak horgász engedéllyel) 500 Ft/fő/nap. A fényképezés a parkban és a kastélyban ingyenes! A park területén az átjárás továbbra is tilos!

Időpont egyeztetés: munkaidőben 06-20-979-4119-es számon Bertalan Lászlóval, a Gyermekvédelmi Központ igazgatójával

Forrás:Tiszai Kalad Turisztikai Információs Pont


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

Elolvasom »