Október 12-én, szombaton Tiszavasvári adott otthont a Nyírségi Református Egyházmegye Énekkari Találkozójának. 11 gyülekezet (Laskod, Nyírbátor, Nyírbogát, Nyírbogdány, Nyíregyháza- Sóstó, Nyírmeggyes, Petneháza, Rakamaz, Ramocsaháza, Tiszalök, Tiszavasvári) énekkara fogadta el a helyiek invitálást. Így közel 300 fő gyűlt össze Isten nagy nevének dicsőítésére a helyi  református templomban.

Az ünnepi alkalom rövid áhítattal vette kezdetét, melyen Dr. Gaál Sándor esperes a szólt a résztvevőkhöz. Az áhítat után Katona Béla, a házigazda gyülekezet lelkésze, majd Tiszavasvári városának polgármestere, Dr. Fülöp Erik köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezután egymás után mutatták be az énekkarok mindazt, amivel előzetesen készültek. Az énekkarok 8-10 perces programmal rukkolhattak elő amelyet Fazakas Alpár lelkipásztor mutatott be a padsorokban helyet foglalóknak. Zárásként a korábban már gyakorolt közös ének csendült fel Szerencsi Imre és Tárnok Ferencné lelkész-karnagyok vezetésével és Kiss Zoltán orgonaművész közreműködésével. Az énekkarokat a  szervezők által elkészített ízletes ebéd mellett kikapcsolódásként az idén 50 éves  Vasvári Pál Múzeum is vendégül látta.

Forrás:Református Egyház

További képek az eseményről a galériában!

A címlapról ajánljuk