Októberben országosan nyolcadik alkalommal rendezték meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, melynek továbbra is a legfőbb célkitűzése a múzeumok széleskörű népszerűsítése. A kezdeményezéshez ebben az esztendőben is csatlakozott a Vasvári Pál Múzeum. Idén második alkalommal került megrendezésre a "Nyitott Templomok Hete" programsorozat. A Nyíri mezőség múzeuma együttműködve a tiszavasvári történelmi egyházakkal csatlakozva az országos Kulturális Örökség Naphoz, valamint a Szakrális Művészetek hetéhez különleges előadásokkal várta a múzeumbarátokat október közepén.

Október 16-án a Görög katolikus Templomban Paraklisz liturgiát celebrált főtisztelendő Tasi Tamás parókus. Október 17-én a Református Templomban Zenés orgonajátékkal egybekötött múltidéző vehettek részt az érdeklődők. A szolgálatot Katona Béla lelkipásztor tartotta.

Október 18-án a Római katolikus Templomban "Emlékezzünk Szent Mihály főangyalra" címmel misét celebrált Mák Zsolt plébános. A templomok hete program október 19-én a Vasvári Pál Múzeumban III. Ruszin nappal zárult.

Forrás:VPM

Tovbbi képek a galériában!

A címlapról ajánljuk