Disznólkodva vitték jó hírét Tiszavasvárinak

2013-11-14 20:51

  A falusi disznótor hangulatát idézték fel az elmúlt szombaton Tápiószentmártonban a kilencedik Nemzetközi Hurkatöltő Fesztiválon. A nagy megméretésbe ötvennégy csapat nevezett be, közöttük most első alkalommal bolgár és csángó versenyzők is, akik a magyarországi, szlovákiai és délvidéki vetélytársakkal küzdöttek meg a díjakért. Az induló  között volt Tiszavasvári csapata is. Minden csapat öt kiló sertéshúst, három kiló rizst és húsz méter sertésbelet kapott az induláshoz. Az alapanyagokat aztán ki-ki saját fűszereivel, saját ízlésének megfelelően megdolgozva abálhatta majd süthette ki.

A véresek és májasok mellett a különlegességek kategóriájában gombás, tarhonyás, bazsalikomos, mazsolás, kapormagos hurkák is készültek. Tóth János polgármester tájékoztatása szerint a csángó csapat tagjai borsikafűvel ízesített hurkával pályáztak az elsőségre. A zsűri az íz, az illat és a tálalás módja alapján döntötte el, melyik „disznóság” lett a legkiválóbb.

Városunk is képviseltette magát - idén immár második alkalommal - a neves gasztronómia fesztiválon.A csapat tagjai voltak: Gazdag József, Szűcs Imre és kedves felesége valamint Kertész Sándor. A népes mezönyben a Tiszavasváriak Szűcs Imre irányításával a kiváló ezüst minősítést kapták meg a szombati versenyen. Gratulálunk  a csapatnak és örülünk, hogy jó hírét vitték Tiszavasvárinak.


A hurkatöltés része volt a háromnapos Márton-napi ünnepségsorozatnak, amely pénteken a Tápió Expó megnyitásával vette kezdetét – mondta el Turi Istvánné szervező. E rendezvényen a környékbeli húsz település termékei mutatkoznak be: cukrászok, borászok, állították fel standjaikat.


A kulturális program keretében helytörténeti kiállítás nyílt, néptáncosok léptek fel, megrendezték a fiatalok és öregek találkozóját, s volt örömzene: fellépett egyebek között a Csík Zenekar és a helyi Borvirág együttes is. Emellett kirakodóvásár is színesítette a programot, amely vasárnap az újbor ünneplésével zárul.

Forrás: Best Of Rádió


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

Elolvasom »