Pénteken kezdődik a Vidor

2019.08.22.

Ismét rengeteg ingyenes koncert vár ránk Nyíregyháza szívében, na meg az ország legjobb színházi programjai.A Vidor tartja magát az előző évek szisztémájához, és csak a színházi, a kamara színpadi, valamint a dumaszínház előadásai kerülnek majd pénzbe a fesztivál ideje alatt, a koncertek mind ingyenesek lesznek.

Édes teher- Róka Bence a megye legjobb vadásza

2019.07.01.

Róka Bence, a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság munkatársa nyerte meg a közelmúltban megyénk hivatásos vadászainak versenyét, így ő szerzett jogot arra, hogy indulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg képviseletében az országos döntőben. Az országos megmérettetés július 4-én rendezik meg. Bence a megyei napilapnak adott interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.

Trónjára ültette a Slayer-t a fanatikus kárpitos

2019.06.26.

A közelmúltban ismét trónjára ültette a Slayer zenekart a tiszavasvári kárpitos Obsitos Attila, aki újabb ajándékkal kedveskedett az együttes magyarországi fellépésén. Attila nagy lelkesedéssel készült, szerette volna egy újabb emlékezetes ajándékkal meglepni kedvenc zenekarát. Három esztendeje a soproni VOLT Fesztiválra egy trónnal, valamint három székkel és egy, a zenekar logóját viselő asztallal érkezett a fanatikus kárpitos.

Ünnepel a VLAMI

2019.05.28.

20 éves a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Nyíregyházán. Az intézmény azzal a céllal alakult meg, hogy felmenő iskolai rendszerben képezzék a gyerekeket kezdetben néptáncra, majd a paletta folyamatosan bővült: ma már drámát, képzőművészetet, népzenét is oktatnak – mondta Demarcsek Zsuzsa, az intézmény igazgatója.

Verőcén a Tiszalöki Csontváry Nemzetközi Alkotótábor.

2018.10.25.

Nagyszeben, Újpest Galéria és Nyíregyháza után Gebora István, a tiszalöki alkotótábor művészeti vezetője kezdeményezésére „Csontváry nyomában” címmel a Dunakanyarban, Verőcén is megnyitották a napokban a tiszalöki alkotótáborban készült 49 alkotás tárlatát.

Végtisztesség a Dessewffy családnak

2018.09.06.

Tiszavasváriban Bossák Nándor celebrálta istentisztelettel kezdődött a Dessewffy család több tagjának újratemetése, a felújított és felszentelt kriptában.  A mise után az elhunytak újra temetésével folytatták Tiszavasváriban a Dessewffy családra emlékező rendezvényt.

Erdélyben kirándultak a tiszavasvári diákok

2018.05.28.

A Tiszavasvári Általános Iskola hetedikesei újra beutazhatták Erdély csodálatos tájait, Székelyföld páratlan szépségű vidékeit a Határtalanul! program keretében. Találkozhattak a csíkkozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola tanulóival, akikkel közösen helyeztek el koszorút Nyergestetőn.

ZeneVarázslat Egerben

2018.03.29.

Március 23-25. között Egerben rendezték meg, a Zenevarázslat - Nemzetközi Négykezes zongoraversenyt, ahol a Tiszavasvári Hankó László Zeneiskola tehetséges növendékei neves zsűri előtt, az ország különböző városaiból és a környező országokból érkezett versenyzőkkel együtt mutathatták be tudásukat.

Gitárest Girincsi Marcival

2018.03.27.

Fiatalok Gitárestje címmel Girincsi Márton egykor "Kabay-s" diák jelenleg a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulója tartott közös gitárestet Tokárszky Mátéval a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatójával a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében Nyíregyházán.

Vadászati kiállítás Tiszavasváriban

2018.03.20.

Kint a szabadban, a természetben érzi magát az ember, ha megtekinti azt a kiállítást, amelyet a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság rendezett a helyi Vasvári Pál Múzeumban. Az egyik sarokban ugyanis dioráma keretében kitömött fácánok, tőkés récék, szalonkák fogadják az érdeklődőket, míg egy másik helyen a bokrok tövében egy kis vadmalac keres menedéket.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>