Uniós forrásból új hűtőház Tiszadobon

2019.10.10.

Logisztikai gyűjtőpontként funkcionáló hűtőházat adtak át a napokban Tiszadobon. A kéthajós létesítmény a helyi közmunkaprogram keretében megtermelt zöldségek és gyümölcsök, valamint a tiszadobi kistermelők és a vállalkozók áruinak korszerű tárolására szolgál – mondta el Bán György polgármester. Az önkormányzat és a település gazdáinak termékeit fogják benne tárolni, elősegítve ezzel a jó értékesítést.

Bőség zavara - Négy polgármesterjelölt Tiszadobon

2019.10.03.

A települések csaknem harmadában egyetlen polgármesterjelölt lesz az október 13-ai önkormányzati választáson. Ez azt jelenti, hogy azokon a helyeken akár egyetlen érvényes szavazattal is meg lehet választani a polgármestert a következő öt évre. Nem így Tiszadobon, ahol négy(!!!) polgármesterjelöltből kerül majd ki a győztes.

Csak a zöld lámpa enged be Nyíregyháza

2019.10.02.

Szerdától jelzőlámpa irányítja a forgalmat Nyíregyházán a Tiszavasvári út és a Szélsőbokori utca csomópontjánál a várostáblánál. A körforgalom kialakítása lassan két hónapja nehezíti a megyeszékhelyre való bejutást. Az eddig már megszokott sáveltolás  mellett  az arra közlekedők  jelzőlámpás irányításra és hosszabb menetidővel számoljanak. Szerdán reggel hatalmas dugóval indult a nap mindkét irányba. 

Három polgármesterjelölt Tiszalökön - Újrázna Gömze Sándor

2019.10.02.

Tizenkét éve vezeti a várost, ez lenne a negyedik ciklusa. Újra Gömze Sándort ajánlja Tiszalök polgármesterének a Fidesz/KDNP tiszalöki Szervezete. A Tisza bal partján fekvő Nyíri mezőségi kisváros vonzó természeti környezete, történelmi és régészeti értékei, épületei, gazdag kulturális és sportélete nem csupán az itt élőknek ad okot a büszkeségre, hanem az idelátogató vendégek számára is maradandó élményt jelent.

Emelőgép kezelőket képeztek a börtönben

2019.10.02.

Emelőgép kezelő bizonyítványt szereztek az elítéltek a tiszalöki börtönben. A tanfolyam záróvizsgájára 2019. augusztus 13-án került sor, amelyen tizennégyen tettek sikeres vizsgát. Az OKJ szakképesítés megszerzésére irányuló oktatás 90 órás időtartamban zajlott az intézet falain belül. A képzés során munka- és balesetvédelmi, elméleti és gyakorlati ismereteket is szerzett a tanulócsoport.

Idős otthon lett a szolgálati lakásból Tiszaeszláron

2019.10.01.

Kibővült, megszépült és funkciót váltott az egykori szolgálati lakás Tiszaeszláron, az Arany János utca 43. szám alatt. A várva várt, mintegy 50 millió forintos beruházást mindössze 10 hónap alatt, teljes mértékben saját erőből, szorgalmas közfoglalkoztatottak bevonásával végezte el az önkormányzat. A hétfői épületbejárást ünnepi beszédek, szavalatok, szalagvágás és az általános iskolások mazsorett műsora előzte meg.

Elkezdődött a tiszalöki vízlépcső felújítása

2019.09.27.

 Elkezdődött a tiszalöki vízlépcső és hajózsilip felújítása. A szakemberek várhatóan 2022-re végeznek a nemzeti vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében folyó munkával. A vízlépcső átfogó rekonstrukciójának köszönhetően biztosítható lesz a létesítmény biztonságos és üzemszerű működése.  A munkálatok során felújítják az al- és felvízi ideiglenes elzárásokat, emelőberendezéseket, az úszódarut, a hajózsilipet és az ahhoz kapcsolódó létesítményeket, valamint kikotorják a burkolatlan és burkolt medreket,és fejlesztik a sólyateret is.

Tiszadadán sincs kihívója a jelenlegi polgármesternek

2019.09.27.

Mizser Zsolt regnáló polgármester 2010 óta vezeti a települést, amely az évek alatt "irigyelt" kategóriába lépett köszönhetően a folyamatosan fejlődésnek. A valasztas.hu adatai szerint senki nem jelölette magát polgármesternek, sőt a hat képviselői helyre mindösszesen heten pályáznak. A Fidesz/KDNP által támogatott agilis településvezető már most tervezheti, hogy milyen újabb fejlesztéseket hajt majd végre a Tisza menti kis faluban. 

Bővítés - Kinőtte jelenlegi bölcsődéjét Hajdúnánás

2019.09.19.

Tartanunk kell a lépést a gyermekszületések számával, ezért újabb 12 férőhelyes bölcsődét alakítunk ki az Attila utcán, ahol korszerű körülmények között nevelkedhetnek gyermekeink – nyilatkozta Szólláth Tibor polgármester a HAON.HU érdeklődésére. Hozzátette, ha ilyen ütemben gyarapodnak a gyermekszületések Hajdúnánáson, indokolttá válik egy új óvoda létrehozása is. Az új bölcsődében hiánypótló szolgáltatások is megjelennek: a magatartási vagy beilleszkedési zavarokkal küzdő gyermekek számára gyógytornász által előírt torna, mozgásfejlesztő gyakorlatok is lesznek.

Nánáson nincs kihívója a jelenlegi polgármesternek

2019.09.19.

Szólláth Tibor regnáló polgármester (egykori Fidesz/KDNP parlamenti képviselő) 2010 óta vezeti a dinamikusan fejlődő Hajdúsági kisvárost, amely az évek alatt "irigyelt" kategóriába lépett köszönhetően a folyamatosan fejlődésnek. A valasztas.hu adatai szerint nem tudott vagy nem akart polgármesterjelöltet állítani az helyi ellenzéknek (DK, MSZP, Jobbik, Momentum, LMP, Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület) akiknek csak egy kompenzációs listára futotta, polgármesterjelölre már nem.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]